Langlaufen & SkiŽn

 

"Hotel                                  Wintersport dicht bij huis                      

 
Echte sneeuwpret op slechts 270 km van Utrecht?
De pistes van de Ardennen liggen al op u te wachten. (langlaufski's, alpineski's, snowboards, snowblades en sleeën).
 
 
Hotel La Petite Ourse (de kleine beer) biedt een aan gename hotel-accommodatie voor wintersporters, wandelaars, en andere liefhebbers van de Ardennen. Het hotel ligt in de groene (in de winter witte) vallei van het riviertje de Aisne, in het hart van de Belgische Ardennen.
 
 
In de directe omgeving zijn tal van aantrekkelijke uitstapjes te maken zodat u zich, ook bij slecht weer, prima kunt vermaken. Plaatsjes zoals La Roche-en-Ardennes en Durbuy (het kleinste stadje van Europa) liggen binnen handbereik. In Durbuy is in de winter een schaatsbaan midden in het stadje.
 
Na afloop van de sneeuwpret kunt u bij de open haard van La Petite Ourse op temperatuur komen onder het genot van een heerlijk glaasje glühwijn. De wegen naar La Petite Ourse en de pistes blijven de hele winter goed begaanbaar.
 
        "Ardennen"
 
Langlaufen, skiën, en sleeën
 
In een straal van 15 km van het hotel kunt u langlaufen in de gebieden van Samree, Odeigne, Lierneux, en Baraque Fraiture. Hier zijn pistes uitgezet van 4 tot 22 km. U kunt ook de pistes van Samree en Odeigne verbinden, zodat u een heel dagtraject kunt laufen.
 
Langlaufpistes:
 
· Samree, pistes van 5-10-15 en 22 km (relatief rustig)
· Odiegne, pistes van 3-5-10- 20 km (rustig)
· Lierneux, pistes van 4- 15 km (rustig)
· Baraque-Fraiture, pistes van 4-7-14- 21 km (kan druk zijn in het weekend)
 
Op alle pistes kunt u materiaal huren, de prijs hiervan varieert per piste en ligt tussen de € 5 en € 20 voor een dag.
 
Informatie over de locaties van de pistes en of deze geopend zijn: (langlaufski's, alpineski's, snowboards, snowblades en sleeën).
 
Op Baraque-Fraiture kunt u skieën op pistes van 1000, 750, en 350 m. Sleeplift aanwezig. Ook is er een apart traject om te sleeën, en kunt u hier sneeuwschoenwandelen.
"Nordic"Chouffe"Whiskey
 
Wandelen in de sneeuw rond La Petite Ourse
 
De Ardennen in de sneeuw, mooier kan het eigenlijk niet.
In de directe omgeving van het hotel starten 24 gemarkeerde wandelingen. De afstanden variëren van 5 tot 12 km. Vele sluiten op elkaar aan zodat er dag trajecten van tientallen kilometers te wandelen zijn.
 
Het landschap en de paden zijn sterk afwisselend. Er zijn trajecten door open velden met prachtige verge-zichten, maar ook wandelingen door afwisselend loof- en dennenbos. Bij de langere wandelingen komt u door schilderachtige dorpjes, met verstilde dorps pleinen. 
 
La Petite Ourse beschikt over wandelkaarten waarop al deze wandelingen zijn uitgezet, zodat u van tevoren op uw gemak uw route kunt uitstippelen. Natuurlijk staan wij u daarin graag bij.
 
Prijs winterarrangement
 
Prijs:
2 nachten / 3 dagen  € 180,00
3 nachten / 4 dagen  € 260,00
De prijs is per persoon, gebaseerd op 2 personen die een kamer delen 
In het hoogseizoen en met Kerst kan een toeslag gelden: informeer
 
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, avondmaaltijd, routekaart
Bovenstaande prijzen zijn BTW en toeristenbelasting inclusief.
 
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis