Activiteiten

La Petite Ourse ligt in de groene vallei van het riviertje de Aisne. Van hieruit kan een scala aan activiteiten ondernomen worden. :

Wij organiseren dit graag voor u.

Wandelen

In de directe omgeving van het hotel starten 24 gemarkeerde wandelingen.
De afstanden van deze wandelingen variëren van 5 tot 12 km. Vele sluiten op elkaar aan zodat er dagtrajecten van enkele 10-tallen km’s te lopen zijn. 
Het landschap en de paden zijn sterk afwisselend. Zo zijn er mooie trajecten door open velden met prachtige vergezichten, maar ook lommerrijke wandelingen door afwisselend loof- en dennenbos.
Bij de langere wandelingen komt u door schilderachtige dorpjes, met verstilde dorpspleinen.
De wandelingen zijn ook geschikt voor nordic walken.
La Petite Ourse beschikt over wandelkaarten waarop al deze wandelingen zijn uitgezet, zodat u van tevoren op uw gemak uw traject uit kunt stippelen.
Natuurlijk staan wij u daarin graag bij.
Naar boven

Mountainbiken

Wat voor het wandelen geldt, geldt ook voor het fietsen. Direct vanuit het hotel starten enkele gemarkeerde mountainbike routes. Deze gaan dwars door bossen, landerijen en karakteristieke dorpjes met af en toe een mooi terras waar u uw dorst kunt lessen. Maar natuurlijk kunt u ook op de bonnefooi gaan biken. In het hotel kunt u terecht voor kaarten en goede tips.
Als u het van tevoren aangeeft kunnen wij voor mountainbikes zorgen.
Naar boven

Kanoën

La Petite Ourse ligt op 10 km van de Ardennen-rivier de Ourthe. De Ourthe staat bekend om de mooie omgeving, het sportieve karakter en het heldere water. Bent u niet bang voor een nat pak en durft u de sportieve uitdaging aan, dan is een kanotocht op de Ourthe beslist een aanrader.
Naar boven

Trechtochten te paard

In de directe omgeving van La Petite Ourse zijn diverse maneges, van waaruit voor geoefende en ongeoefende paardrijders tochten door de Ardennen gemaakt kunnen worden.
Ook deze tochten regelen wij graag voor u.
Naar boven

Langlaufen, skiën, sneeuwwandelen en sleeën

Voor echte sneeuwpret dicht bij u thuis kunt u bij hotel La Petite Ourse terecht. Op slechts 270 kilometer van Utrecht liggen de pistes al op u te wachten.
In een straal van 15 kilometer van het hotel bevinden zich de langlaufgebieden van Samree, Odeigne, Lierneux en Baraque-Fraiture. Hier zijn pistes uitgezet van 4 tot 22 km. Het is ook mogelijk de pistes van Samree en Odeigne te verbinden, zodat u een heel dagtraject kunt laufen!
Op Baraque-Fraiture kan ook geskied worden. Er is een sleeplift.
Er is ook een apart traject om te sleeën!
Op alle pistes kunt u materiaal huren, de prijs hiervan varieert per piste en ligt tussen de EUR 7,50 en EUR 10,- voor een dag.
Na afloop van de sneeuwpret kunt u bij de open haard van La Petite Ourse op temperatuur te komen onder het genot van een heerlijk glaasje glühwein!
Voor meer informatie over de locaties van de diverse pistes en of deze geopend zijn:
De skipiste van Baraque de Fraiture  
Naar boven

Golfen

De bekende en prachtig gelegen golfbaan van Durbuy (status: open, 18 holes) ligt op 10 minuten rijden afstand (www.golf.be/durbuy).
Op 35 minuten rijden afstand vind u de internationaal bekend staande golf club FIVE NATIONS in Mean (www.fivenations.be). Deze 18 holes baan met haar vermaarde 13e hole staat garant voor een weekend golfplezier. Zie ook ons golfarrangement en de informatieve site over golfen in België: golf.be.
Naar boven

Brouwerijen, kaas- en confituurmakerijen, tochten per quad, menhirs...

Er zijn nog tal van activiteiten, bezienswaardigheden, gastronomische tips waar wij u bij kunnen helpen. In het hotel is hierover informatie voorhanden. Als u dat wilt adviseren wij u hier graag over.
Naar boven